VÄLKOMMEN TILL SAILMAXIMA.COM  
 
:: Introduktion
:: Förhistoria
:: Information om båten
:: Foton inombords
:: Foton från däck
:: Ombyggnad
:: Skeppare
:: Här seglar vi
:: IJsselmeer
:: Waddensee
:: Frisiska kanaler och sjöar
:: Hur bokar du
:: Prislista
:: Här startar vi
:: Pressklip
:: Kommande begivenheter
:: Regattor
:: E-MAIL
 
 
Skeppare  
Olav Stig är född i Göteborg, där han växte upp, lärde sig segla och båtbygge. Kappsegling och regattor var det han tyckte bäst om. Vid 14 års ålder blev han nordisk mästare i optimistjolle, och som ledde till hans senare seglingsäventyr. Den första atlantkryssen gjorde han när han var 16 med en 36 fots segelbåt och detta var upptakten till flera års seglande i tropikerna. Efter att han tillbakalagt 35000 sjömil kom han till Holland med sin egenhändigt byggda båt och stannade där i Amsterdam med familj.

Han blev gripen av de holländska flatbottnade båtarna. För en utlänning verkade dessa skepp mycket konstiga, med sina sidosköldar, lättseglande och med stora segelytor. Aldrig hade han sett något sådant någonstans på sina resor i världen. De senaste 15 åren har Olav deltagit i regatta med alla slags segelbåtar och har även erfarenheter från hi-Tech båtar på topp som i Admirals cup, som egen skeppare på Maxima har det blivit Fastnet Race Wcup IMS etc.


Men efter första säsongen som skeppare på Maxima har det blivit hans bästa tid än så länge. Varje dag segling med glade och nöjda gäster! Olav kan inte ha det bättre!


- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA