VÄLKOMMEN TILL SAILMAXIMA.COM  
 
:: Introduktion
:: Förhistoria
:: Information om båten
:: Foton inombords
:: Foton från däck
:: Ombyggnad
:: Skeppare
:: Här seglar vi
:: IJsselmeer
:: Waddensee
:: Frisiska kanaler och sjöar
:: Hur bokar du
:: Prislista
:: Här startar vi
:: Pressklip
:: Kommande begivenheter
:: Regattor
:: E-MAIL
 
 
Waddenzee
Denna sträcker sig från väst till öst längst nord i Holland och inrymmer den mest unika naturen, vackra öar, djupa kanaler och sandbankar. Tidevattnen håller vattnet i ståndig rörelse och förändrar sjöleder från år till år. Det blir därför aldrig tråkigt att gå här .

Öarna

Texel
Detta är den största ön och ger många möjligheter från att promenera i naturreservatet "Slufter" eller en cykeltur till fyren "Cocksdorp" Du kan få nyfångad fisk i hamnen eller uppe i byn i en av de många krogarna. Texel har många småbyar inte långt från hamnen "Oude Schild" och där ligger "Ecomare" var man behandlar sälar och fåglar från Waddenzee. Ett stort akvarium finns här med alla arter av sjödjur och varelser från Waddenzee och Nordsjön .

Vleiland
Vleiland är den minsta ön och har enbart en by. Hamnen gränser till stranden, skog och sanddyner. Här får enbart de fastboende åka bil, så det ger goda möjligheter för cykelturer, ridning eller häst och vagn. Byn är mycket charmig och välhållen med särskild stämning i förhållande till de andra öarna.

Terschelling
Med sina 3 mil på längden, är Terschelling den längsta av de 5 "Wadden" öarna. Den stora fyren "Brandaris" synes högst bland dynerna, och det är en verkligen fin upplevelse att segla rakt in i hamnen West-Terschelling. Denna ön har något för envar, stora naturområden, små byar spridda över hela ön men inta att bortse från de långa sandsträndarna. Ett häftigt nattliv och värd för ett av Hollands största gatufestival "Oerol", kan Terschelling bjuda på teater, musik, konst mm .

Ameland
Ju längre öst du kommer , dess vackrare blir naturen i Waddenzee. Kanalerna blir Smalare eftersom sanddynorna reser sig högre vid ebb. Med sin ringa djupgång och med sin vana skeppare Olav, brukar det ej vara några svårigheter att gå iland på Ameland. Fågelskådning är populärt då här finns mera än 50 olika fågelarter i naturreservatet 'Het Oerd'.

Schiermonnikoog
Denna ön ligger längst öst i Waddenzee och det tar ett tag att segla dit, men som vi tidigare talat om, är Maxima en snabb seglare. Som på Vlieland är det här också enbart de fastboende som för använda bil, då hela ön är klassad som naturpark Ett besök på Schiermonnikoog kommer att vara något som du aldrig glömmer.
   
- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA