WELCOME TO SAILMAXIMA.COM  
 
:: INTRODUCTIE
:: Geschiedenis
:: SCHEEPS INFO
:: Interieur foto's
:: Dek foto's
:: De Verbouwing
:: SCHIPPER
:: VAARGEBIED
:: IJsselmeer
:: Waddenzee
:: Friese kanalen en meren
:: BOEKING INFO
:: Prijslijst
:: Ligplaats
:: PERS
:: EVENEMENTEN
:: Zeil Wedstrijden
:: E-MAIL
 
 
Geschiedenis  
De Maxima is gebouwd in 1903 op een werf in Hasselt.

In deze tijd was het een groot en modern zeilend vrachtschip, met een laad vermogen van maar liefst 70 ton. De 23 m. lange boot werd bevaren door een bemanning van maar 2 personen, schipper en matroos. Deze bemanning bestond vaak uit man, vrouw en vele kinderen. De vrouw stond meestal achter het roer terwijl de man het zware werk deed, de zeilen hijsen of de trossen gooien bij het aanleggen.


*De Verwisseling 1931 te Smeermaas.

In deze tijd ging de meeste vracht over het water. De Zuiderzee havens lagen vol zeilende vrachtschepen. Een boot van dit formaat werd gebouwd van stalen platen. De bouwploeg bestond uit ongeveer 15 man en de bouwtijd bedroeg maar 3 maanden. Maxima was gebouwd zonder roef, dus de familie woonde onder het achterdek, waar een deel van de originele betimmering nog steeds in gebruik is. Helemaal in de voorpunt was de hut van de matroos en zo is dat nog steeds. Dat de boot geen roef had, had het voordeel dat ze kon passeren onder lage bruggen, wanneer de mast gestreken was. De maat van de sluizen was bepalend voor de maximale afmetingen van de boten. Dit verklaard ook de platte steven van dit type boot. Bij tegenwind in de kanalen, die te smal waren om te laveren, werd de boot gesleept door de bemanning of met behulp van een paard. Wanneer men bij een brug kwam, kon men de mast tijdens het varen strijken en na de brug weer net zo makkelijk (handzaam) weer omhoog trekken, om verder te kunnen zeilen. Maxima had een zeebrief, wat betekende dat ze toestemming had om te varen op open water.

*De Drie Gebroeders 1930, voor Lemmer.


*Westerhaven te Groningen 1960. De Suikercampagne.
In de veertigerjaren werd dit type zeilende vrachtschepen eruit geconcurreerd, door grotere, met motor aangedreven schepen. Velen schepen werden gesloopt; en weer anderen kregen een nieuw leven als woonboot. In de jaren 70 werd een deel van de vloot gerestaureerd en men begon charter te varen met betalende gasten.
Dit werd een succes en heden te dagen zeilen en circa 350 traditionele vrachtschepen als charter boot op de Nederlandse binnenwateren (tussen de Nederlandse havenplaatsen).


*Een houten Zeeuwse poon. 1910, Nieuwe Maas Rotterdam.
Inmiddels hebben wij gereserveerde plekken in de havens, professionele boekingskantoren, gediplomeerde schippers en een strakke branche organisatie. Alle schepen staan onder strenge keur van de Nederlandse scheepvaartinspectie. Kort gezegd, de Nederlandse chartervaart is een volwassen 'bedrijfstak' met de beginners jaren achter de rug.
 
- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA