WELCOME TO SAILMAXIMA.COM  
 
:: INTRODUCTIE
:: Geschiedenis
:: SCHEEPS INFO
:: Interieur foto's
:: Dek foto's
:: De Verbouwing
:: SCHIPPER
:: VAARGEBIED
:: IJsselmeer
:: Waddenzee
:: Friese kanalen en meren
:: BOEKING INFO
:: Prijslijst
:: Ligplaats
:: PERS
:: EVENEMENTEN
:: Zeil Wedstrijden
:: E-MAIL
 
 
De schipper  
Olav Stig Geboren in Göteborg, Zweden, waar hij opgroeide met zeilen en botenbouw. Wedstrijdzeilen is altijd zijn grote passie geweest, als 14 jarige werd hij jeugdkampioen dingiezeilen. Daarna werd het tijd voor de zee en het grote avontuur. 16 jaar oud, maakte hij zijn eerste Atlantische oversteek met een 10 meter zeiljacht. Jaren van bluewatercruising volgde. Na 35.000 zeemijl kwam hij met een zelfgebouwd zeiljacht in Nederland aan, waar hij sindsdien woont.

Al snel raakte hij gefascineerd van de Nederlandse platbodemschepen. Voor een buitenlander zijn dit zeer exotische scheppingen, met zijn zwaarden, geringe diepgang en grote zeiloppervlak. Nergens in de wereld had hij zo iets gezien. De afgelopen 15 jaar heeft Olav actief deelgenomen aan bijna alle wedstrijden die gevaren worden met dit soort schepen. Daarnaast zeilde hij regatta's in hi-tec scherpe jachten op wereld niveau. Admiralscup, fastnetrace, W.K, I.M.S. enzovoorts.


Maar de afgelopen zomer met Maxima was het mooiste zeilseizoen wat hij ooit gevaren heeft. 6 maanden lang elke dag zeilen met blije en tevreden gasten. Beter kan het leven niet zijn!


- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA