WELCOME TO SAILMAXIMA.COM  
 
:: INTRODUCTIE
:: Geschiedenis
:: SCHEEPS INFO
:: Interieur foto's
:: Dek foto's
:: De Verbouwing
:: SCHIPPER
:: VAARGEBIED
:: IJsselmeer
:: Waddenzee
:: Friese kanalen en meren
:: BOEKING INFO
:: Prijslijst
:: Ligplaats
:: PERS
:: EVENEMENTEN
:: Zeil Wedstrijden
:: E-MAIL
 
 
Vaargebied: IJsselmeer, Waddenzee, Friese binnenwateren.
Laten we het grootzeil, fok en kluiver hijsen, het zwaard laten vallen om te kunnen wegglijden met 7 8 knopen, op naar nieuw avontuur. Met onze 70 cm diepgang kunnen we op plaatsen komen waar de dieper stekende boten niet kunnen komen; of we kunnen een kortere weg nemen over een ondiepe zandbank. (Wat we ook vaak doen.)

Als u geen zeilervaring heeft, dan is dat geen probleem. De schipper en de matroos geven goede instructies en hebben de situatie altijd onder controle. Zeeziekte komt bijna nooit voor, omdat we zeilen met een grote snelle boot op relatief geschut water. Als het stormt kunnen we de kanalen en meren van Friesland opzoeken, waar je kan zeilen onder alle weersomstandigheden, tussen de akkers en de koeien.Voor de ervaren zeiler is Maxima het absolute Mekka. Maxima is een van de snelste charterboten in de buurt. Met haar verhoudingsgewijs grote zeiloppervlakte en geringe diepgang, zeilen we voorbij de meeste boten.
De schipper en de matroos zijn er altijd op uit om de boot optimaal te laten zeilen, samen met hun gasten. Aan het einde van de dag kunnen we het anker laten vallen in een beschutte baai of een van de historische havenplaatsjes aandoen rond het IJsselmeer.

De Waddenzee biedt een speciale natuur belevenis. Er is tijverschil van 2,5 meter, wat betekend dat grote delen van het wad droog vallen bij laag water. Het is een fantastische belevenis om met de boot op een zandbank te varen, wachten op laag water, om daarna een paar uur op de drooggevallen zeebodem te kunnen lopen. Kom, en beleef dit allemaal, met de Maxima en haar bemanning.
   
- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA