WELCOME TO SAILMAXIMA.COM  
 
:: INTRODUCTIE
:: Geschiedenis
:: SCHEEPS INFO
:: Interieur foto's
:: Dek foto's
:: De Verbouwing
:: SCHIPPER
:: VAARGEBIED
:: IJsselmeer
:: Waddenzee
:: Friese kanalen en meren
:: BOEKING INFO
:: Prijslijst
:: Ligplaats
:: PERS
:: EVENEMENTEN
:: Zeil Wedstrijden
:: E-MAIL
 
 
De Waddenzee
Van West naar Oost boven in ons landje strekt zich een uniek natuurgebied uit, de Waddenzee. Dit prachtige gebied met haar eilandjes, diepe vaargebieden en hoge zandbanken vind je nergens anders ter wereld. Door de getijden, eb en vloed, is de Waddenzee voortdurend in beweging. De vaargeulen en zandbanken veranderen constant, hierdoor blijft het varen op het wad steeds weer een prachtig avontuur.

De Eilanden

Texel
Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland de mogelijkheden zijn hier erg divers. Wandelen in het natuurgebied "de Slufter", waar je kust genieten van de schitterende flora en fauna. Fietsen naar " de Cocksdorp" waar de vuurtoren staat op de hoogste duin. Een vers gevangen visje eten aan de haven, maar ook een avondje op stap behoord hier tot de mogelijkheden. Texel heeft meerdere dorpen. Op fiets afstand van de haven "Oude Schild" bevindt zich Ecomare, het centrum voor de wadden. Ecomare is een zeehond en vogel opvang, tevens is er een prachtige en groot aquarium waar alles te zien dat leeft in de Waddenzee en in de Noordzee.

Vleiland
Vleiland is het kleinste van de vier Friese Waddeneilanden en heeft maar een dorpje. De haven bevindt zich direct aan het strand de duinen en het bos. Op Vleiland mogen alleen haar eigen bewoners een auto rijden, het is dan ook een heerlijk eiland om fijn te fietsen, of je te laten vervoeren per paard en wagen. Op loop afstand van de haven ligt het dorpje Oost Vleiland, karakteristiek voor dit Waddeneilanden zijn de schattige, kleine netjes onderhouden huizen. Kortom Vleiland is een goede plek om eens lekker te onthaasten.

Terschelling
Terschelling is met 30 km de langste van de 5 Nederlandse Waddeneilanden. Het is een prachtige belevenis om Terschelling aan te doen, reeds van grote afstand zie je het dorp West Terschelling liggen. Het is tegen een hoge duin gebouwd, hoog boven alles uit torend de stoere vuurtoren "de Biandaris" een begrijp binnen de scheepvaart. De haven is gelegen midden in de gewoonte dorp West Terschelling. Het eiland biedt voor ieder wat wils, prachtige natuur en gezellige rustiek dorpjes gaan hand in hand. "De Boschplaat", aan de oostkant van het eiland, is een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Maar ook cultuur snuiver behoord tot de mogelijkheden jaarlijks wordt bijvoorbeeld op het eiland het befaamde "Oerol" festival georganiseerd, tien dagen lang is een podium voor live muziek, straat theater en voldoende kunst.

Ameland
Hoe verder meer naar het oost vaart hoe mooier de Waddenzee wordt. De geulen worden smaller en de zandbanken hoger al voor de tocht is Ameland de moeite waard op te bezoeken. Door de geringe diepgang van de Maxima en het vakmanschap van Olaf Stig en zijn matroos, kan ook dit eiland worden aangedaan. Ameland heeft meerdere gezellige dorpjes en een prachtig natuurgebied "het Oerd" waar meer dan 50 verschillende vogelsoorten broeden.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het meest Oostelijk Waddeneiland van Nederland. Het is dus een flinke tocht om dit eiland aan te doen, maar zoals gezegd de Maxima is snelů Net als op Vleiland mogen alleen de eilanders een auto rijden, waardoor het heerlijk rustig is. Schiermonnikoog Wordt alom genoemde om haar schoonheid is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Met de Maxima naar Schiermonnikoog is een belevenis om nooit meer te vergeten.
   
- EXPERIENCE THE TRADITIONAL SAILING ADVENTURE -
 
©2004 CAA